Postopek naročila

Postopek nakupa / oddaje naročila

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe / nakupa

V postopku nakupa so kupcu na voljo naslednji tehnični koraki:

1) iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;

2) izbor izdelka za nakup;

3) dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;

4) določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;

5) pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini;

6) izbor načina dostave izdelka;

7) izbor načina plačila;

8) izpolnjenje osebnih in kontaktnih podatkov kupca;

9) celotni pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter

10) potrditev in oddaja naročila z obveznostjo plačila ter s tem zaključek nakupa.

Ob izbranem artiklu je gumb »Dodaj v košarico«. S klikom na omenjeni gumb, se izpiše informacija, da je bil izdelek dodan v košarico. V istem okencu je možno nadaljevati nakupovanje ali zaključiti nakupe s klikom na „Košarica“. S klikom na gumb »Košarica« se prikaže celoten prikaz izbranih artiklov z navedbami cen in količin. Izbrane izdelke je možno odstraniti iz košarice s klikom na ikono »Odstranite«. V prikazu še vedno obstaja opcija, da se količina izbranih izdelkov spremeni, tako da napišite izbrano količino. Nato je potrebno klikniti na puščice »Posodobi količino v košarici« oziroma opcija da se izbrani izdelek s klikom na gumb »Odstranite« odstrani iz košarice.  V tem koraku mora kupec  preveriti ali so podatki za izdajo računa pravilni. Podatke o prejemniku lahko pusti enako kot so podatki za izdajo računa ali pa doda nov naslov za pošiljanje če je prejemnik izdelka druga oseba. Na isti strani stranka izbere način pošiljanja izmed opcij:

- osebni prevzem,

- pošiljka,

in način plačila:

- plačilo po prevzemu (plačilo dostavni službi),

- predračun (predhodno plačilo preko banke),

- osebno z gotovino.

Tukaj ima naročnik tudi možnost, da vnese tudi morebitne opombe za naročilo v okence, ki se nahaja pod posredovanimi podatki.

V tem koraku je zagotovljen pregled celotne vsebine naročila, tako da se naročnik seznani z vsemi podatki, ki jih je izbral in navedel. Poleg tega, na desni strani se nahaja okence »Košarica«, ki sproti spremlja spremembe in omogoča kratek pregled naročila. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek. Če niso vsi potrebni podatki izpolnjeni, se spodaj pojavi opozorilni gumb »Preden naročiš, izpolni vse potrebne podatke«. Če so vsi potrebni podatki izpolnjeni, lahko zaključite oddajo naročilo s klikom na gumb »Naročim in plačam«. Prikaže se zahvala »Hvala za vaše naročilo«  in povzetek naročila s podatki o načinu plačila, številki naročila in skupnem znesku. Potrditveno sporočilo prejmete na vaš elektronski naslov.

Sprejem naročila in odprema blaga

Kupoprodajna pogodba o nakupu med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila. Po oddaji naročila kupec od prodajalca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur (dveh ur) od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi pokliče kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Podjetje v dogovorjenem roku naročene izdelke odpošlje na naslov, ki ga je stranka navedla v postopku oddaje naročila.

Košarica

 x 

Košarica je prazna
X

AVTORSKE PRAVICE

ne kopiraj